fbpx

Support

Standaard Network Radio Configuratie

Elke radio is geconfigureerd met 16 kanalen.
Kanaal 1 is een “oproepkanaal”. Elk bericht hier wordt op alle kanalen uitgezonden naar alle gebruikers die op het netwerk zijn aangesloten.
Kanaal 2 tot 15 zijn normale kanalen, berichten hier kunnen alleen worden beluisterd als u zich op hetzelfde kanaal bevindt.
Kanaal 16 is een noodkanaal. Elk bericht hier wordt op alle kanalen uitgezonden naar alle gebruikers op het netwerk. Berichten die op dit kanaal zijn geïnitieerd, worden met een noodtoon uitgestuurd en het PTT-kanaal van de afzender is 30 seconden geopend om SOS-oproepen van de afzender te ontvangen.

Elke Radio is uitgerust met een simcard die bereik heeft in héél Europa. Enkel Zwitserland, Andorra en Turkije zijn niet inclusief en daar kunnen de kosten oplopen. Als je naar het buitenland gaat met de radios check je best even met ons af: telefonisch of via het contact formulier!

Een Network Radio opstarten

Het starten van een Network Radio duurt ongeveer 1 minuut.
U start de radio door de volumeknop naar rechts te draaien totdat u een klik voelt.
Eerst moet de software van het apparaat opstarten (opstartgeluid).
Vervolgens zoekt het apparaat naar Data Connectie via de simkaart. ( “Searching Network” + beep geluid)
Uiteindelijk zal de Network Radio-app worden gestart en verbinding maken met de server. (Pieptoon en groene led knippert elke 5 seconden).
U kan beginnen PTT’en

Hoe een Network Radio te gebruiken

Nadat de Network Radio is opgestart, bent u klaar om deze te gebruiken. Het gebruik is vergelijkbaar met dat van WalkieTalkies. Selecteer een gewenst kanaal. Druk op de PTT-knop om een ​​bericht te verzenden, wacht tot het rode lampje constant oplicht en/of wacht op de pieptoon: “Klaar om te zenden”. Wacht even om te beginnen met praten. Wacht nadat u hebt gesproken nog een korte seconde voordat u de PTT-knop loslaat. Op deze manier bent u verzekerd van een volledige transmissie van uw bericht naar het kanaal. U hoeft uw berichten niet te beëindigen met “over”, de ontvangende stations zullen een pieptoon horen wanneer uw transmissie voorbij is.

Als je het geluid op je apparaat wilt dempen, schakel de radio dan niet uit. Het duurt nog een minuut om opnieuw op te starten. Het is beter om de volumeknop volledig links terug te draaien tot net vòòr de klik om deze uit te schakelen. Op deze manier zijn de radio’s gedempt maar nog steeds actief.

Als u op de PTT-knop drukt en u hoort 3 korte pieptonen, betekent dit dat u geen wifi- of Data Connectie hebt. Plaats jezelf in een betere positie en probeer het opnieuw. Als het probleem aanhoudt, start u uw radio opnieuw op door de volumeknop helemaal links terug te draaien totdat u een klik hoort en de radio dan weer op te starten.

Onder de algemene PTT knop staan er op de T199 toestellen ook nog twee andere ronde knoppen. De onderste is een directe oproep naar het emergency channel en heeft dezelfde functie als een oproep op kanaal 16. De bovenste ronde knop heeft geen actieve functie op deze toestellen.

Elke PTT doorgang is beperkt in tijd tot 120 seconden, 2 minuten. Dit is zo ingesteld om te voorkomen dat iemand per ongeluk de PTT knop lange tijd ingedrukt houd zonder het te beseffen. Na een bericht van 2 minuten wordt het bericht afgesneden. Als u dan de PTT knop opnieuw indrukt kan u weer 2 minuten praten.